JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Studentët e Kosovës kërkojnë të rikthehen në auditore
Shkruar nga: A Gjoni | Publikuar më: 19/01/2021 20:18

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Studentët në Kosovë i kanë dërguar një peticion të firmosur online qeverisë, ku kërkojnë rikthimin në auditore, pasi sipas tyre mësimi online nuk është efektiv.

Peticioni është nismë e organizatës studentore “Reforma”, të cilët shprehen se:

“Me nënshkrimin e këtij peticioni ne si individë deklarojmë se dëshirojmë rifillimin e mësimit fizik në Universitet dhe kërkojmë nga organet kompetente që në të njëjtën formë siç janë organizuar kushtet për lehtësimin e masave për shtresat e tjera të shoqërisë, të organizohen edhe për studentët”.

Rektorati i Universiteti të Prishtinën tha se deri në një rekomandim tjetër të IKSHP-së, ligjëratat do të vazhdojnë të mbahen online, kurse praktika dhe provimet në fakultete.

Të hënën edhe disa studentë në Shqipëri i dërguan një peticion qeverisë më të njëjtën kërkesë.

Ndërsa Lëvizja Për Universitetin ka kërkuar anulimin e tarifës, pasi sipas tyre mësimi on

Burimi: Exit News