JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Skandali në prag të zgjedhjeve Presidenciale: Donald Trump ka 10-15 vjet që nuk paguan taksa!
Shkruar nga: G Hasani | Publikuar më: 28/09/2020 17:47

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Donald Trump nuk ka paguar taksë federale mbi të ardhurat në 10-15 vitet e fundit, pasi ka raportuar se më shumë ka humbur sesa ka fituar. Kjo akuzë është lëshuar drejtpërdrejtë nga gazeta më e madhe amerikane New York Times. Në vitin e parë që fitoi Presidencën, Donald Trump pagoi vetëm 750 dollarë në taksat federale të të ardhurave Të dhënat zbulojnë "humbjet kronike dhe vite të tëra shmangie të taksave. Prej një dekade, Trump gjendet në një betejë të gjatë auditi me IRS-në, për një shifër të majme prej 72.9 milionë dollarë taksa të kthyera, që ai ka pretenduar dhe ka marrë, pas deklarimit të humbjeve të mëdha.

Në një konferencë për Shtëpinë e Bardhë, Trump mohoi historinë e Neë York Times dhe pretendoi se ai paguan shumë në taksat federale të të ardhurave.

Ai tha:

Në të vërtetë unë kam paguar taksa. Dhe do të shihni shumë shpejt, sapo deklaratat e mira të taksave të kthehen sepse janë nën kontroll; ashtu kanë qenë për një kohë të gjatë.

Ende nuk dihet nëse do të nisë një hetim në lidhje me këtë ngjarje.