JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Fjalimi i lamtumirës, Donald Trump: Lëvizja që kemi nisur sapo ka filluar
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 19/01/2021 23:08

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Donald Trump thotë se ai "do të lutet për suksesin" e administratës së Joe Biden por që lëvizja politike që ai krijoi "sapo ka filluar". Para se të largohej nga zyra nesër, presidenti në largim tha në fjalimin e tij lamtumirës se të gjithë në SH.B.A. ishin "tmerruar" nga trazirat në Kapitol në Uashington DC në fillim të këtij muaji. Ai tha: "Dhuna politike është një sulm ndaj gjithçkaje që ne vlerësojmë si Amerikanë. Ajo kurrë nuk mund të tolerohet".

Ai shtoi:

Ndërsa jam duke u përgatitur për t'ia dorëzuar pushtetin një administrate të re në mesditën e së Mërkurës, dua që ju të dini se lëvizja që kemi filluar vetëm sapo ka filluar. Asnjëherë nuk ka pasur diçka të ngjashme me të. Besimi se një komb duhet t'u shërbejë qytetarëve të tij nuk do të zvogëlohet, por përkundrazi vetëm do të forcohet çdo ditë.

Në fjalimin e tij, ai renditi arritjet e tij duke përfshirë ndërtimin e ekonomisë më të madhe ndonjëherë, sigurimin e marrëveshjeve historike të paqes në Lindjen e Mesme, marrjen e anëtarëve të NATO-s për të kontribuar më shumë financiarisht, duke mbledhur kombet për t'i dalë përpara Kinës "si kurrë më parë", dhe duke mos filluar ndonjë luftë të re.

Ne bëmë atë që kemi ardhur këtu për të bërë – dhe shumë më tepër.

Trump gjithashtu tha se do të lutet për suksesin e administratës së re në mbajtjen e Amerikës të sigurt dhe të prosperuar, por ai nuk e përmendi Joe Biden me emër. Ai vazhdoi më tej:

Axhenda jonë nuk ishte për të djathtën ose të majtën, nuk kishte të bënte me Republikanët ose Demokratët, por me të mirën e një kombi, dhe kjo do të thotë i gjithë kombi.

Ai tha se administrata e tij kishte "rivendosur forcën amerikane në vend – dhe udhëheqjen amerikane jashtë", dhe ajo "ndërtoi ekonominë më të madhe në historinë e botës".