JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

“Kanibalizëm urban”/ Metoda e ulët e Veliajt: Do të vërë kundër banorët e Tiranës për gafat që bën vetë ai
Shkruar nga: F Tenolli | Publikuar më: 28/09/2020 8:03

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kryebashkiaku Veliaj kritikoi, të dielën, të gjitha ata qytetarë, politikanë e media që kanë kritikuar nismat e Veliajt për të ngushtuar rrugët e Tiranës për qarkullimin e makinave dhe shtimin e korsive të biçikletave.

Duke folur gjatë mbledhjes së Këshillit Bashkiak, Veliaj e quajti ‘kanibalizëm urban’ të vësh kundër shoferët e makinave me ata që ngasin biçikletën:

“Njerëzit, për politikë, shfrytëzojnë situata të ndryshme, por të shfrytëzosh korsitë e biçikletave për të venë kundër shoferët e makinave është kanibalizëm urban.

Nëse ata që mendojnë se biçikletat shtojnë trafikun, imagjino nëse ata që kanë biçikleta të kishin të gjithë makina.”

Në të vërtetë, muajt e fundit qytetarët dhe mediat kanë vënë në dukje problemet e shumta me trafikun në Tiranë.

Ndryshe nga sa pretendon Veliaj, qytetarët që përdorin makinën në përditshmëri nuk i janë vënë kundër atyre që ngasin biçikletën, por kanë kritikuar ‘zgjidhjet urbanistike’ të Bashkisë Tiranë për të ndryshuar funksionin e rrugëve kryesore, të tilla si Rruga e Durrësit dhe Mine Peza, apo për të bllokuar dhjetra rrugë njëkohësisht për muaj të tërë, si pasojë e rikonstruksioneve, shpesh herë dhe të përsëritura për shkak të punimeve të dobta dhe jocilësore.

Këto ndërhyrje janë në vazhdën e disa investimeve të kryera nga Bashkia që vështirësojnë trafikun në Tiranë. Publikisht zyrtarët e Bashkisë shprehen se duan të dekurajojnë përdorimin e tepërt të makinave në qytet, por ndërkohë nuk kanë ofruar asnjë alternativë të vërtetë për të lehtësuar lëvizjet.