JOQ Albania
App Store
SHKARKO
Home
JOQ Albania

Katër arsimtarë në shkollën “Faik Konica” rezultojnë pozitivë me Covid-19
Shkruar nga: B Hasi | Publikuar më: 27/09/2020 12:09

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Më fillimin e vitit të ri shkollorë, gjërat nuk kanë shkuar sipas planifikimit. Armend Zemaj, ministër i Shëndetësisë, në Kosovë, ka njoftuar se në shkollën "Faik Konica", në Prishtnë, katër arsimtarë kanë rezultuar pozitivë me Covid-19, ndërsa mësimi në këtë shkollë do të kalojë në skenarin "C"- mësim online për dy javë. Ministri bën thirrje që të punohet për të mirën e fëmijëve dhe të respektohen masat anti covid.

Njoftimi i plotë:

Nga dita e parë e fillimit të Vitit të Ri shkollor, kemi bërë thirrje për kujdes të shtuar, respektim të masave anti covid por edhe vigjilencë në shkolla. Me gjithë përgatitjet në bazë të rekomandimeve, situata ka ndryshuar në shkollën “Faik Konica” në Prishtinë. Nga hulumtimi dhe mbikëqyrja e situatës epidemiologjike, IKShPK ka bërë testimin e të gjithë arsimtarëve, katër prej të cilëve rezultuan pozitiv me Covid 19. Prandaj, IKShPK ka rekomanduar që mësimi në shkollën “Faik Konica”, nga skenari “A”, të kaloj në skenarin “C”, mësimin online, për dy javë. IKSHPK dhe Drejtoria komunale e Arsimit në Prishtinë do të monitoroj gjendjen në vazhdimësi, ndërsa, Task Forca komunale bashkë me Institutin do të bëjnë vlerësimin e gatishmërisë së shkollës për të rifilluar mësimin në skenarin “A”. Të nderuar nxënës, mësimdhënës, prindër, Kërkoj të respektoni masat anti covid, të jemi bashkëpunues dhe të gjithë së bashku të punojmë për të mirën e fëmijëve tanë, të mos përsëriten rastet e tilla.